РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Министерство на образованието и науката
Каталог на образователни ресурси със свободен достъп – Проект "Образование за утрешния ден"
Хранилища и колекции
Всички материали
Търсене по критерии
Последно добавени
Вход
Начало
» Търсене по критерии
Търсене
Търсене по критерии
Подреждане по
Образователно ниво Низх
Клас Низх
313 обр. единици
Преглед на биологията
Научният метод
Значимостта на водата за живота
Атоми и елементи
Запознаване с атома
Орбитали
Валентни електрони и йонни съединения
Групи на периодичната система
Йонни връзки
Ковалентни връзки
Електроотрицателност
Електроотрицателност и ковалентни връзки
Междумолекулни сили
Въведение в химичните реакции
Водородни връзки при водата
Водата като разтворител
Капилярно действие и защо виждаме менискус
Повърхностно напрежение
ЛеБрон пита: Защо потенето те разхлажда?
Охлаждане чрез изпарение
Топлина на изпаряване на водата и етанола
Специфична топлинен капацитет на водата
В течно агрегатно състояние водата има по-голяма плътност, отколкото в твърдо агрегатно състояние (лед)
Автойонизация на водата
Киселини и основи на Арениус
Определение на Брьонстед-Лаури за киселини и основи
Определение на pH
Увод в буферите
Въглеродът като градивен елемент на живота
Живот, базиран на силиция
Представяне на структурите на органичните молекули
Преглед на въглеводорода
Изомери
Функционални групи
Молекулярна структура на глюкоза
Дехидратационен синтез или кондензационна реакция
Хидролиза
Молекулярна структура на фруктоза
Молекулярна структура на триглицериди (мазнини)
Наситени мазнини, ненаситени мазнини и транс-мазнини
Преговор на липиди
ДНК
Репликация на ДНК, РНК транскрипция и транслация
Молекулярна структура на ДНК
Антипаралелна структура на ДНК нишките
Молекулярна структура на РНК
Въведение в аминокиселините
Формиране на пептидна връзка
Преглед на структурата на белтъците
Третичнa структура на белтъците
Предишна
Следваща